“La pell canvia amb el pas dels anys, però això no és sinònim que perdi fermesa i joventut.”
Consells per lluir una pell saludable.
- Molt important per mantenir una pell jove i sana és l’alimentació: Menjar vegetals crus en tots els àpats, fruita seca. No ha de faltar la Pastanaga, conté betacarotè que ajuda a la reparació dels teixits i també protegeix dels raigs nocius del sol. Prendre tota mena de fruites, que ens aporten molta aigua, vitamines i minerals, a l’estiu preferiblement tropicals pel seu alt contingut en vitamina C i poder antioxidant com la guaiaba, la papaia i el mango. La vitamina C ajuda a la producció de col · lagen, element fonamental perquè la pell tingui fermesa i elasticitat. Importantíssim és beure 1,5 l d’aigua durant el dia per a una òptima hidratació del cos, mineral o filtrada. El peix blau conté omega-3 que ajuda al bon funcionament cel · lular i els seus nutrients poden alleujar la inflamació de la pell, s’han d’evitar els fregits. Els cereals integrals tenen poder antioxidant donant elasticitat i salut, preferiblement naturals.
- Aplicar cremes per hidratar la pell, han de ser de qualitat i naturals, moltes porten PEG, parafines, derivats del petroli, olis de silicona, entre d’altres no biodegradables, que poden ser tòxics i que creen una capa sobre la pell que no li permet respirar, podent afavorir l’envelliment, produir al · lèrgies, irritació cutània, acné i es creu que són productes cancerígens. No abusar de les cremes.
- Les Cremes facials, s’han d’aplicar a les nits i en menor mesura al matí. Aquestes han de tenir olis naturals. Les cremes s’han d’aplicar després de netejar la pell.
- Fer gimnàstica facial. Moure les galtes d’un costat a l’altre col · locant els dits suaument al costat de la boca, inflar i desinflar les galtes diverses vegades. Col · locar els dits on comença la cella pressionant a la front.
- Fer exercici per una òptima circulació de la sang. Fer exercicis de respiració, amb això aconseguirem relaxació i que les cèl · lules puguin absorbir nutrients.
Salut
La Cuina de Berga
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada