Fins fa poc se sabia que la llet d'euga era un aliment molt complet i la més semblant a la materna. Recents estudis científics han arribat a la conclusió que posseeix propietats beneficioses per al funcionament de l'organisme humà.
La llet d'euga té menys greix que la llet humana i la de vaca. El seu contingut en lactosa és semblant al de la llet humana. Té un alt contingut en proteïnes, poder energètic ràpid i és una important ajuda en problemes digestius i de la pell.
Propietats de la llet d'euga:
- La llet d'euga pot ajudar significativament a la regeneració de la flora intestinal. Millora la regulació del trànsit digestiu i ajuda a reduir el malestar i les nàusees.
- Té efectes antiinflamatoris a nivell gastrointestinal ajudant a minimitzar les inflamacions.
- Pot actuar com a protector hepàtic davant l'acumulació de ferro en el fetge. El consum de llet d'egua pot regular l'activitat de les transaminases.
- La poden prendre persones diabètiques, encara que s'ha de mantenir el control glucèmic.
- Important en les persones afectades per la psoriasi, ajuda a que els brots siguin menys virulents i la seva àrea afectada menor.
- Pot aportar millores en les persones amb dermatitis atòpica.
- Ajuda a corregir algunes anèmies.
- Millora l'estat anímic. Redueix la sensació de cansament i fatiga. Millora la recuperació produïda pel desgast físic i ajuda a augmentar les defenses del cos.
- La llet d'euga pot tenir efectes beneficiosos en persones amb intolerància a la lactosa.
La llet d'euga té un paper important en la cosmètica natural, sanejant, hidratant i regenerant la pell.
La Llet d'euga.
Més informació:
Salut
La Cuina de Berga
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada