divendres, 17 d’octubre del 2014

Recepta de la torrada amb escalivada i formatge calent amb mel

   

recepta_torrada_escalivada_mel_formatge_la_cuina_de_berga


Ingredients (per a dues persones):

                      1 pot  d’escalivada confitada amb oli d’oliva LaPlana
                     2 talls de formatge flor de neu de Blancafort
                 2 llesques de pa de pagès de quilo
                       mel del Berguedà

recepta_torrada_amb_escalivada_formatge_mel


Preparació:


Agafeu les dues llesques de pa de quilo, si poden ser del mig millor ja que són més grossetes, i torreu-les per cada banda. 


recepta_torrada_amb_escalivada_formatge_mel_la_cuina



Obriu el pot d’escalivada confitada en oli,  buideu-lo en un plat fondo i escalfeu-ho  2 minuts al microones al màxim, o en cas de no tenir microones, escalfar en una paella el contingut del pot sense l’oli que conté. Un cop teniu el pa daurat al vostre gust i l’escalivada calenta, esteneu-la sobre la llesca de pa posant-hi la menor quantitat d’oli possible ( l’escalivada ben escorreguda).



recepta_torrada_amb_escalivada_formatge_mel_la cuina

A continuació poseu una cullerada sopera de la mel que més us agradi en una paella  i un cop la mel sigui ben calenta hi afegiu el formatge, deixeu 1/2 minut que agafi temperatura i doneu-li la volta.  Repetir l’operació amb cada tall de formatge i per cada banda. Aneu amb compte de no deixar-li molt de temps perquè si li deixeu massa  us quedarà el formatge massa fos i enganxat a la paella. Si en voleu fer per a més gent, o en lloc de només un tall per persona n’hi voleu posar més, espereu  que la mel sigui ben calenta abans de posar-hi el formatge. Un cop traieu el formatge de la paella ja el podeu posar sobre la llesca amb l’escalivada. 


recepta_torrada_amb_escalivada_formatge_mel_la_cuina


S’ha de menjar immediatament. Si veieu que encara no les voleu servir o voleu fer la recepta per a més persones preescalfeu el forn a 100º i poseu-hi les llesques fins el moment just abans de servir. És un plat molt més bo calent que fred.

 Aquest és un plat exquisit que us sorprendrà per els seus contrasts de sabors i per la seva fàcil preparació.


Dificultat: Molt fàcil   
Temps de preparació: 15-20 minuts

Si voleu, ho podeu maridar amb un bon vi negre jove de Costers del Segre com el Comalats 2013 Cabernet Sauvignon o de La Terra  Alta Herms Premium 2013


Salut


Autor:

La Cuina






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada